Tudtad, hogy akár pár egyszerű lépéssel is tartósabbá teheted a sminktetoválásod?
Kíváncsi vagy, milyen elő- és utókezelésekkel jár a tartós szépség?

Akkor segítek neked pár tuti tippel!


Tetoválás előtti mit csinálj?

clock

»Megfelelő időpont kiválasztása
Erre igen nagy hangsúlyt fektetnék.
Ennek az egyik oka, hogy a kezelés után kb. 1-2 napig a tetovált terület enyhén felduzzadhat, illetve a színe jóval intenzívebb, mint a végeredmény.
A másik fontos ok, hogy 3-4 hétig bizony kerülni kell a napozást, szoláriumozást, szaunázást.
Így hát célszerű ennek fényében megbeszélnünk az időpontot.

»Fontos a folyadékbevitel
Közvetlen a kezelés előtt ajánlott minél több folyadékot bevinni a szervezetünkbe, ugyanis minél hidratáltabb a bőr, annál jobban fogadja majd be a pigment anyagokat.

»Kozmetikai kezelések
Célszerű legalább egy hetet hagyni bármilyen kozmetikai kezelés és a sminktetoválás között. Gondolok itt például a bajusz-, szemöldök gyantára, szemöldök- vagy szempillafestésre. Arra kell még figyelni, hogy ezeket a műveleteket csak a sminktetoválás után 2-3 héttel lehet újra elvégezni.

»Menstruáció közben lehet?
Ez a kérdés nyilván sok nőben megfogalmazódik és a válaszom, hogy igen lehet, de jobb elkerülni. Ugyanis, ilyenkor jóval alacsonyabb a fájdalomküszöbünk és az egész testben vérbőség fokozódás figyelhető meg. Ez a duzzadás szempontjából sem a legideálisabb.

 

Tetoválás után mi a teendő?

Amennyiben szeretnéd, hogy a tetoválásod sokáig élénk és szép maradjon, bizonyos dolgokat meg kell tenni érte – nem akkor van kész a sminktetoválás, amikor kilépsz a szalonból. Fontos betartani az előírásokat a tökéletes szín kibontakozása érdekében!

bottle

 

»Hidratálás

Ez mind az előkezelésben és az utókezelésben is elhanyagolhatatlan.
TILOS kiszáradnia a kezelt területnek!
A bőr hámlása miatt a pigmentek kifakulhatnak és ezáltal foltok alakulhatnak ki, illetve halvány lesz az elkészült tetoválás.
Fontos, hogy a hidratálás érdekében pár óránként kenegetni kell, illetve sok folyadékot kell bevinnünk a szervezetünkbe, hogy ne száradjon ki a bőrünk.

 

 

»Napfény, szolárium

Ezek azok a dolgok, amiket mindenképpen érdemes elkerülni legalább 3-4 hétig. A tetoválás teljes gyógyulási ideje 4 hét, ha lehetőségünk van érdemes megvárni ezt az időszakot mielőtt napra megyünk.

»Vizet kerülni
A tetoválásodat legalább 2 hétig ne érje se víz, se gőz. Ezt nyilván egyes testrészeken könnyebb, míg máshol nehezebb betartani. Ajaktetoválás esetében érdemes szívószálat használni iváshoz, fogmosáskor pedig nagyon odafigyelni. A szemöldök, illetve a szemhéj tetoválása után a hajmosás lehet kényelmetlenebb, hiszen ügyelni kell rá, hogy a területeket ne érje víz. Ilyenkor természetesen fontos, hogy kerüljük azokat a helyeket és tevékenységeket ahol  víz, izzadság érheti a bőrünket (szauna, uszoda, sportolás).

»Varasodás
A kezeles utan a bőr felső rétegébe tetovált pigment szemcsék varasodni kezdenek, ettől sötétebb hatást kelt. Viszont nem kell megijedni a kezelt felület 3-6 napon belül varmentesre gyógyul. Ez ido alatt a tetovált szín sötétebb,majd a var leesése után világosabb lesz. A választott árnyalat 3-4 hét múlva látható, ilyenkor érdemes a korrekciót elvégezni. Fontos megjegyezni, hogy a  tetoválás nem a szemöldök szálak helyett készül, a szemöldök tetoválásról a szálakat TILOS kiszedni.

 

Természetesen érdemes mindezeket észben tartani sminktetoválás előtt és után, viszont létezhetnek extrább esetek. A konzultáció azonban pont erre ad megoldást.
Ott minden részletet pontosan megbeszélünk, elmondom a kezelés menetét, illetve még jobban a saját bőrödhöz igazítjuk a gondozási folyamatokat.

 

Jelentkezek konzultációra!